Als je logisch denkt, moet je concluderen dat je harmonie en geluk alleen kunt vinden in het NU. Maar je oude vertrouwde manier van denken zoekt het in de toekomst of in het verleden. Dat ene, kleine zinnetje: ik weet het niet,  leid je naar het NU.

Het is geen toverformule, geen mantra, geen geheime spreuk, maar gewoon de realiteit. Het zinnetje Ik weet het niet bij al die gedachten waarin dit de realiteit is, kan voor jou de verlossing betekenen. Het kan zelfs de verlossing voor de hele wereld betekenen, omdat toekomstgerichte overtuigingen en niet herkende fantasiegedachten die door de mens niet als zodanig herkend worden als een virus zijn.

Het woedt over de wereld en houdt de mensheid gevangen in een irreële wereld. Als iemand met een overtuiging of fantasie een ander besmet, gaat hij of zij dat virus verder verspreiden. En zo kwam het ooit in je omgeving, bij jouw ouders en uiteindelijk bij jou en jij geeft het misschien wel weer door aan jouw kinderen.

Met het besef van het speelveld van je denken (dat je nog geen seconde in de toekomst kunt kijken en dat je niet kunt weten wat een ander denkt of voelt) kun je het zien gebeuren. De verlossing die we van buitenaf verwachten, zit in ons eigen denken. Het zinnetje ik weet het niet, als dat van toepassing is, dient als serum tegen het virus.

Geef een reactie